De Verenigde Eenden Naties zijn in 2021 in het leven geroepen als overlegorgaan tussen eenden en mensen. Het gemeenschappelijke doel is het vreedzaam samenleven van de twee soorten. Elke eendensoort stuurt een delegatie naar de conferenties. Zij debatteren onder elkaar om daarna de standpunten over te brengen aan de menselijke delegatie. Voor de eerste conferentie (tijdstip te bepalen) nodigt de mensendelegatie de eendendelegés uit. Zij maken hiervoor gebruik van houten lokeenden.

DE MENSELIJKE DELEGATIE ZOEKT LEDEN

Als eerste stap richting de conferentie, gaat de menselijke delegatie over tot het werven van leden. Elk lid betaalt een bijdrage.

1 AQUAREL = LIDMAATSCHAP

De VEN/UDN verzocht kunstenaar Claire Stragier om de houten lokeenden te ontwikkelen. Ze startte met het schilderen van de mannelijke eenden binnen het genus ANAS en de afsplitsingen MARECA, SIBIRIONETTA en SPATULA (volgens data van IUCN).

U kan lid worden van de VEN/UDN door 1 van de voorstudies aan te schaffen. Kies welke eendensoort u wil vertegenwoordigen en contacteer hello@seesart.studio of bel 0476730454 voor meer informatie.

FORMAAT 29,7x42CM: €150
FORMAAT 40x50CM: €170
XL FORMATEN: €200